Kakelgolv – Vilka ska du välja och vad som är rätt för dig

Kakelgolv – Vilka ska du välja och vad som är rätt för dig

 

Typer av köksplattor

 

Keramik –

 

Varje område i ditt hem som upplever hög trafik, till exempel kök eller vardagsrum, kan Ytterpaneler dra nytta av keramiska köksplattor. Dessa lerkakel finns i valet av blank eller matt yta och finns i olika färger.

 

Keramiska köksplattor kan fortfarande se bra ut flera år efter att du installerat dem, och deras hållbarhet är en av deras största tilltal. Men våta brickor är mycket hala, och om du har små barn kan det vara ett problem; kom också ihåg att om du tappar något på en keramikplatta kommer varan att gå sönder.

 

Porslin –

 

Porslinplattor brukar kosta mer än keramiska plattor, men har i princip samma egenskaper och kvaliteter. En fördel med porslin är att repor och flisor på plattorna inte är lika märkbara.

 

Granit –

 

Stenkökplattor gjorda av granit är perfekta eftersom de inte fläckar, på samma sätt som marmor gör. Granit anses också vara ett snyggt tillskott till de flesta hem och är populärt på grund av de olika färgmönstren.

 

Även om granit är hållbart är det lätt att skrapa det med kvarts- och sandpartiklar, vilket betyder att det är viktigt att hålla ett granitgolv så rent som möjligt.

 

Skiffer –

 

Om du letar efter halkfria brickor är skiffer ett av de bästa alternativen och är också hårt och långvarigt. Skifferplattor behöver inte mycket vård och skadas inte lätt om läsk eller kaffe spills.

 

Skifferstenstenar finns i ett begränsat utbud av färger, även om dessa ofta blandas för bättre effekt. Du är begränsad till kol, grön, grå och rost.

 

Glas –

 

Glas är onekligen attraktivt och snyggt och om du letar efter något lite ovanligt kan det här vara ett bra alternativ.

 

Men glas är extremt dyra och du måste se till att du installerar halkfria köksgolvplattor av glas. Glasplattor fungerar egentligen bara om de matchar det allmänna utseendet och stilen i ditt hem.

 

Travertin –

 

Travertinplattor finns i olika färger, inklusive brunt, guld och grädde och anses i allmänhet attraktiva och trendiga. Denna variation av kalksten är dock lätt att fläcka.

 

Travertin som poleras kan bli hal, vilket gör det inte det bästa valet för köksgolvplattor i hem med små barn. Ett lager kakelförseglingsmedel måste appliceras innan det är färdigt, eftersom det är poröst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *